Over mij

Hoi! Allereerst: leuk dat je mijn blogpost gaat lezen!

Dit stuk tekst gaat over mij. Deze hele website gaat natuurlijk over mij en mijn gemaakte sieraden. Maar het doel is om het daarbij juist om jou te laten gaan. Want ik bied jou natuurlijk iets aan, namelijk mooie zilveren sieraden. Om je daarmee nog mooier te laten voelen dan je al bent. Om eens na te denken over je eigen ik en wat voor sieraad er bij je past.

Ojee, ik dwaal af. Terug naar mij en de nieuwe weg die ik ingeslagen ben.

 

 

Koos werkloos

Het is alweer een maand geleden dat ik met mijn baan ben gestopt. Een nieuwe richting in mijn leven. Ik heb nog geen ander werk maar mijn tijd daar zat erop. Dan begint natuurlijk de tijd thuis. Maar de jongens hadden vakantie en we zijn er even heerlijk tussenuit gegaan om op de boerencamping in Texel te blauwbekken. Nee hoor, de kou viel best mee. Het was droog en we hebben ons prima vermaakt. Ik hou van Texel!

Maar waar ik naartoe wil is dat een week geleden pas echt mijn eerste koos-werkloos week begon. Of ik-weet-nog-niet-wat-ik-wil-gaan-doen periode. Ik kan best wel wennen aan het thuis zijn. Genoeg klusjes op de lijst maar daarnaast wil ik ook even de tijd nemen om te bedenken wat ik nu echt wil gaan doen. Wil ik een nieuwe baan, wil ik mijn sieraden onderneming serieus een kans geven of vind ik nog iets anders leuk?

Andere koek

Ik wil anderen helpen. Ik wordt gelukkig van leren en groeien en kennis delen. En ik gun de ontwikkeling die ik zelf doormaak, anderen ook. Veel mensen houden de schijn op maar willen soms diep van binnen echt wel iets anders. Maar die stap nemen en je gevoel volgen, dat is andere koek. Daar heb je wat voor nodig. Lef, durf, moed, een plan kan helpen, een burn-out, (zelf)vertrouwen, een schop onder je reet of geld…. Het lijkt me heel leuk om anderen bij dit proces mijn tips te geven en hierbij van waarde te kunnen zijn.

Help proces

Ik zou anderen willen helpen creatiever te leven. Dingen maken, restylen, opknappen, pimpen, recyclen dat doe ik altijd al. Van sleutelhanger naar vitrinekast. Ook dat vind ik erg leuk. Daarom dacht ik aan het geven van workshops. Lijkt me heel leuk maar dan komen de maren in mijn hoofd…

Positieve blik

Verder zou ik anderen willen helpen om positiever te leven. Omdat ik geloof dat met een positieve blik, alles leuker wordt. Omdat wij Nederlanders zoveel zeuren, terwijl we daar geen enkele reden toe hebben. En klagen over het weer. En omdat ik merk dat ik hier zelf een stuk gelukkiger van wordt. Hoe ik dat precies vorm wil geven of wil doen, daar ben ik nog niet uit.

Lekker net even anders

Voor nu richt ik me op mijn sieraden. Het proces van een vorm/idee en schetsen maken. En dan die schets ook daadwerkelijk vorm geven in zilver. Van niks, iets maken. Iets creëren en daarbij mijn fantasie en creativiteit gebruiken. Daar wordt ik vrolijk van. Ik wil meer unieke stukken maken die ook echt bij mij passen en die jou uniekheid naar voren brengt. Stoer, waardevol en chic. Strak en met geometrische vormen. En een tikkeltje eigenwijs. Lekker nét even anders, lekker gek. Ik doe namelijk zelf ook nooit wat de rest doet. Liefst juist net even anders. Ik geef graag ook een extra betekenis aan de sieraden, om jou dan weer meer jezelf te laten zijn. Van binnenuit.

Ciao!

Renske

Later deze week de blogpost: een nieuwe naam!

Volg me op facebook of instagram #vindikleuk

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *