Als je me volgt op facebook of Instagram heb je vast wel gezien dat ik een nieuwe naam heb! LEMONTWIST! Ik ben er helemaal blij mee! In deze blogpost vertel ik je waarom ik een nieuwe naam wilde, het proces van de zoektocht en de betekenis van de nieuwe naam.

 

 

Trendske sieraden vond ik nog steeds een erg leuke naam. Alleen omdat het woordje “trend” hierin zit werd dit woord direct opgepakt door google en dat resulteerde in slechte vindbaarheid voor mijn website. Hoewel ik natuurlijk zelf enorm mijn best ga doen om zichtbaar te worden, is het wel zo fijn als google ook een beetje meewerkt. En daarnaast dacht ik veel te klein. Ik mag groter denken! Nee ik hoef niet direct internationaal maar ik wil wel een naam die voor een groter publiek toegankelijk is. Dus daarom een Engelse naam.

 

Brainstorm

Maar dan nog een naam bedenken, wow wat een slapeloze nachten heb ik gehad! Een catchy naam, een die op mij slaat maar niet perse aangeeft wat het inhoudt. Zodat ik wellicht mijn andere ideeën in de toekomst ook onder deze naam kan uitvoeren. Een naam die goed uit te spreken is en die blijft hangen. Je wilt niet weten hoeveel namen we hebben verzonnen! Het moeilijkste is daarbij dat de domeinnaam nog vrij is. Anderhalve week hebben we erover gedaan. Op zich lijkt dat niet lang maar ik wilde de naam het liefst in een half uurtje bedenken. Whaaa killing is het dan soms hihi.

 

Lemontwist

Op een gegeven moment zag ik citroenen op een van mijn Pinterest borden en de tekst “Lemon Sparkle”. Dat vond ik leuk! Daarna zijn we vooral door gaan zoeken naar leuke combinaties met lemon erin. Ik vind citroenen cool, ik ben dol op citroenijs, het is lekker zomers en het is een fijne toevoeging aan veel recepten. Als ik lemon hoor, dan voel en proef ik direct die zurige tinteling boven mijn kiezen. Ik heb vaak als ik champagne of een zurig wijntje drink dat ik bij de eerste slok zo’n niet-tegen-te-houden-rilling krijg en doe. Misschien denk je “huh waar heeft ze het over?” maar wellicht dat je het ook herkent. Uiteindelijk verzon mijn man Lemontwist en dat bleek dé naam! Ik hou er namelijk van veel dingen net even anders te doen. Er mijn eigen draai aan te geven. En ik ben best veranderlijk. (Misschien kan dat “best” er wel af) Even later zag ik dat ik het woord “twist” zelfs al in het “Over mij” stuk heb gebruikt bij de uitleg van de naam Trendske:

 

De naam Trendske Een oud-collega noemde mij ooit zo en toen ik voor de zoveelste keer een nieuwe naam wilde verzinnen werd het Trendske. Een combi van mijn voornaam en trend. Lekker vrolijk. Trendy sieraden maar wel met een eigen twist. Ik maak alleen zilveren sieraden die ik zelf zou dragen en in hele kleine oplages.

Ik blijf Trendske waarschijnlijk wel houden als het label van mijn sieraden. De komende dagen zal de site er beetje bij beetje anders uit gaan zien. Mijn nieuwe logo wordt definitief gemaakt. Ik ga mezelf beloven dat ik deze naam niet meer verander 😉

 

Lemontwist dus. Wat vind jij ervan? Heb je er ook een grappige associatie bij? Ik hoor het graag! 🙂

>>> fresh chic unique jewellery <<<

 

Ciao!

Renske

Ps ik wil naast mijn man, ook mijn lieve zwager Sébas bedanken voor het keihard meedenken!! Top

 

Volg me op facebook of instagram

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *