Sieraden, waarom draag jij ze?

Veel dingen worden zo vanzelfsprekend dat je er niet over nadenkt. Ik wil je aanzetten meer over dingen na te denken. Niet omdat het verkeerd is wat je doet of omdat je hier iets in moet veranderen. Maar om je er bewuster van te maken. Dat je de dingen doet omdat jij het wilt of belangrijk vindt om het op die manier te doen. Zodat het jouw keuze is. Waarom doe je de dingen die je doet. Of voor nu, de sieraden die je om hebt, waarom draag je die vandaag? Waarom draag jij bijvoorbeeld die ketting? Hoe bijzonder is de ring die je om hebt? In deze blogpost lees je over de functie van sieraden volgens Wikipedia, met welke functie ik mijn sieraden maak en de reden waarom jij jezelf elke ochtend een brede lach in de spiegel mag geven :).

 

De functie van sieraden volgens Wikipedia:

Humans have used jewellery for a number of different reasons:

[https://en.wikipedia.org/wiki/Jewellery]

Vertaling:

Waarom draag jij je sieraden? Draag je sieraden omdat je ze gewoon mooi vindt, staan ze voor je geloof, zijn ze symbolisch voor je kind(eren), een trouwgelofte, voor iets wat jij belangrijk vindt of voor iemand die er niet meer is…

Geef jezelf een brede lach

Ik maak sieraden als symbool voor liefde en geluk. Sieraden die jou bewust maken van je leven en je actief houden om er elke dag opnieuw iets geweldigs van te maken. Je gaat je niet beter voelen van het sieraad zelf (al hebben sommige stenen of metalen wel effect op je), maar je kunt het wel gebruiken om jezelf een boost te geven. Maak er een vast ochtendritueel van. Je staat op, je wast je en kleed je aan voor de dag. Neem dan even de tijd om jezelf ECHT aan te kijken in de spiegel. Geef jezelf een brede lach. Bekijk wat je aan hebt en geef jezelf die boost met (een beetje) make-up en sieraden. Jij bent op je mooist als je jezelf bent en dit oprecht uitstraalt. Met een beetje mascara en mooie oorbellen stap ik met nét wat meer zelfvertrouwen de deur uit. Die lach vergeet ik nog weleens…maar is eigenlijk het belangrijkste!

 

Neem elke ochtend de tijd voor jezelf omdat je dit verdient. Geef jezelf extra aandacht om er een geweldige dag van te maken. Door naar jezelf in de spiegel te lachen, zeg je tegen jezelf dat je er mag zijn. Dat je top bent en van je dag mag genieten. Draag daarbij sieraden die bijdragen aan een nog betere versie van jezelf. Wat doe jij ‘s ochtends om met nieuwe energie aan de dag te beginnen? Welke betekenis hebben de sieraden die je vandaag draagt voor jou?

 

Ciao!

Renske

>>> Laat een reactie achter zodat ik kan leren over jou als lezer, ik ben nogaaal nieuwsgierig van aard! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *