Naomi Parker-Fraley, een feministisch icoon. Gehuld in een overall en een gestippelde bandana stond ze in 1942 aan de draaibank in een vliegtuigfabriek. 

Was het elke dag maar internationale vrouwendag. Met deze blogpost wil ik ons als vrouwen wat aandacht geven, een veer in onze reet steken en wat power geven om je te inspireren om voor je eigen unieke persoon uit te komen.

Grappige wezens

Vrouwen zijn super grappige wezens. Wat een lol kunnen wij hebben, hoe gezellig kunnen we het maken. Hoe gevoelig, subtiel en verzorgend kunnen wij zijn. Maar oh hoe moeilijk kunnen we het onszelf soms maken (en ok, onze omgeving soms ook ;). Hoe erg houden we onszelf soms in, hoe onzeker zijn we soms, waardoor we niet de dingen doen die we eigenlijk diep van binnen wel zouden willen doen. Wat kunnen we snel genoegen nemen met hoe dingen zijn en lopen. Wat kunnen we onszelf klein maken, onszelf afvallen, omlaag halen en ook bij anderen. Onszelf teniet doen, wegcijferen, klaar staan voor anderen en onszelf daarbij onbelangrijk vinden. En wat kunnen we toch veeeel met anderen bezig zijn.

 

Terwijl we zulke prachtige mooie wezens zijn! We zijn allemaal zo uniek in wie we zijn, alleen verstoppen we ons in de grote massa. We maken onszelf onzichtbaar. Geloof in jezelf en vind jezelf ok zoals je bent. Je bent awesome!

Ik ben powerful

Meer dan eerder heb ik nu veel liefde voor mezelf, vind ik me leuk, echt zoals ik ben en vind ik dat meer dan ok. En daardoor zie ik ook de mooie dingen van andere vrouwen veel beter. Hoe beter ik mezelf begrijp, hoe meer ik ook anderen beter begrijp. Ik heb enorme stappen gezet en mijn zelfbeeld vergroot. Ik ben mezelf met alle mooie en minder eigenschappen echt gaan zien en accepteren. Waardoor ik meer en vaker mezelf durf te laten zien. Buiten mijn eigen veilige cirkeltje om. Angst om afgewezen te worden of niet leuk gevonden te worden, waren juist de dingen die me tegenhielden om volledig mezelf te zijn. En daardoor liet ik mezelf niet zien maar een ik-vind-het-wel-prima-Renske. Maar ik vind het echt niet altijd prima. Ik heb een eigen mening (altijd wel gehad) en die mag ik laten horen. Ik heb goede ideeën en die ga ik inzetten om de mooie dingen te doen die ik graag wil doen. Zoals een filmpje maken met een winactie en op facebook zetten >>> MEEDOEN? KLIK HIER! Om zo het powerful gevoel van vrouwen te vergroten.

We can do it!

Als je iets wilt veranderen, iets kleins of iets groots, dan gaat dit niet vanzelf. Sommige van ons hebben een heftige gebeurtenis nodig in hun leven om een verandering in hun leven te maken. Het wegvallen van iemand kan je laten inzien dat het leven vergankelijk is, het niet eeuwig duurt. Of je lijf geeft je aan dat je het op deze manier niet langer volhoudt, bijvoorbeeld door een burn-out. Het kan ook gewoon allemaal prima gaan, je kunt heel gelukkig zijn en lekker je leven leiden. Maar toch het gevoel hebben dat je iets mist. Dat er meer in je zit dan je nu laat zien. Dat is wat ik had. Ik kon en kan niet meer gewoon gelukkig zijn en mijn leven leiden. Ik wil groeien, ik wil leren, op mijn bek gaan hoe eng het ook is, fouten durven maken en een bepaald doel achterna streven. Ik wil bijdragen aan deze wereld. Dromen en verlangens uit durven spreken en hiernaar handelen. Volledig leven. Ik kwam op het punt dat ik echt stil begon te staan. Dat benauwde mij enorm. En toen heb ik een voor mij belangrijke keuze gemaakt. Ik stopte met mijn vaste baan in loondienst. Ben me nog meer gaan verdiepen in wat ik altijd al interessant vond, namelijk de psyche van de mens. Waarom we doen wat we doen. Waarom doe ik wat ik doe en wat wil ik eigenlijk doen? Ik ben veel gaan lezen, nog meer inspirerende mensen online gaan volgen, ik ben naar events gegaan, heb me laten coachen en ik ben zelf een coach geworden. Dit alles heeft me stapje voor stapje steeds meer open gezet. Ik ben op onderzoek uitgegaan, heb mezelf uitgedaagd en ik ben mezelf steeds leuker gaan vinden. Ik ben naast mezelf ook de wereld anders gaan bekijken. Ik heb mijn power gevonden en wil deze steeds groter maken.

 

Ik gun het jou om ook die power in jezelf te vinden en te voelen. Om het jezelf te gunnen. En als je dat al doet, deze groter te kunnen maken. Ik gun jou dat je jezelf mag zijn, altijd en overal. En mocht je dit een keer niet lukken, dat je terug kan halen waardoor dit zo was. Kan nagaan wat je hierin tegenhield, zodat je dit op een volgend moment anders kan doen.

Hou je niet in, daar ben je veel te leuk voor!

 

Ciao,

Renske

 

WINACTIE voor powerful women vanwege internationale vrouwendag. Het enige wat je hoeft te doen is HIER in een reactie laten weten welke toffe vrouw jou inspireert, een voorbeeld voor je is, of heel veel voor je betekent. Zodat je haar kan verrassen met een POWERFUL sieraad. Zet haar nog meer in haar KRACHT, laat weten dat ze UNIEK is en laat haar STRALEN. En hey, dat mag je ook zelf zijn!! Als je jezelf wat vrouwelijke kracht gunt is dat namelijk ook ok! Laten we wat power verspreiden > YEAH

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *