Nieuwsgierig ging ik door 2018. Nieuwsgierig was mijn woord voor het jaar 2018. Ik wilde mijn nieuwsgierigheid verder uitbreiden naar mezelf, maar ook naar anderen. Nieuwsgierig naar mijn ontwerpproces in het maken van nieuwe sieraden. Nieuwsgierig naar mijn creativiteit. Nieuwsgierig naar wat ik nu echt wilde. Wat ik leuk vond om te doen, waar ik beter in wilde worden. Nieuwsgierig zijn naar mijn grenzen en hoe ik het verder zou doen in de zoektocht in mijn eigen bedrijf en welke richting ik nu op wilde met mijn coaching. Ik wilde mijn mindset over veel dingen aanpassen. In nieuwsgierig zit gierig. Leergierig maar ook gierig in alle andere waardes. Ik weet nu wat mijn grootste waardes zijn in mijn leven. Ik ben van “ach, anders word ik toch gewoon een weet-ik-niet-coach” naar ik weet heel veel beter wat ik wil en wat ik belangrijk vind en ik weet nu wat ik wil uitdragen. Waar ik anderen mee wil inspireren. En eigenlijk is dat iets wat ik allang eerder schreef maar nog niet vertelde en nog niet echt leefde. Waar ik nog niet voldoende achter stond. Nu leef ik het echt en weet ik steeds beter wat me te doen staat.

Mijn woord voor 2019

Toen ik deze blog begon met schrijven dacht ik; maar wil ik niet eerst weten wat mijn woord voor 2019 is? Ik ben toch gewoon gaan schrijven en drie zinnen terug wist ik het ineens. Mijn woord voor 2019 is “uitdagen”. Het leven is namelijk één grote uitdaging. Tenminste als je niet wilt dat alles hetzelfde blijft. Als je wilt meer wilt leven, wil je jezelf uitdagen. Zoals in de te gekke oudejaarsconference van Guido Weijers: Het leven is betreden op eigen risico. Je moet de muren die het leven heeft gebouwd, durven slopen. Je kunt jezelf niet voor alles beschermen. Als je iets wilt zoek je een oplossing, als je iets niet wilt zoek je een excuus. Angst is hierin voor mij de grootste muur. Bij elke uitdaging die ik aanga, verdwijnt mijn angst en voel ik me vrij. Bij elke uitdaging groeit mijn zelfvertrouwen en mijn fuck it mentaliteit. Niet omdat ik er geen fuck erom geef, juist wel en me daardoor niet wil laten tegenhouden. Bij elke uitdaging ontmoet ik leuke nieuwe mensen. 2019 wordt voor mij dus het jaar waarin ik mijzelf enorm ga uitdagen. En waarin ik ga uitdragen voor jou om hetzelfde te doen. Daag jezelf uit om jezelf meer te laten zijn en zien. Want door jou echte eigen ogen is de wereld het allermooist.

 

Mijn uitdaging voor jou: wat is jouw woord voor 2019?

 

Denk er eens over na wat je dit jaar wilt. Wat je wilt doen, leren, ervaren. Wat was voor jou het allerbelangrijkste in 2018? Wat heb je in dat jaar geleerd? Wat wil je absoluut wel meenemen naar dit nieuwe jaar en wat laat je daar achter? Waar heb je genoeg tijd aan besteedt, en waar te weinig tijd? Wat zijn de dingen die er voor jou toe doen?

 

Lijkt het je leuk om hier verder in uit te diepen? Geef je dan op voor de workshop die ik organiseer op zaterdag 12 januari vanaf 14:00 uur. Je gaat aan de slag met de verschillende vlakken van je leven en je krijgt duidelijk wat je dromen zijn en waar jij je in 2019 op wil focussen.

 

meer info workshop:  A PIECE OF PAPER

 

Ciao!

Renske

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *