Wij vrouwen kunnen best veel last hebben van perfectionisme. Perfectionisme is eigenlijk niks anders dan een angst die je verteld dat je niet goed genoeg bent. Als dit je tegenhoudt om volledig te stralen dan is dat zonde! Het zou zoveel fijner zijn als je het idee dat je eerst perfect moet zijn om bemind of succesvol te zijn kan laten varen. Die gewoonte mogen we als vrouwen doorbreken. ⁣

De drang naar perfectionisme is verlammende tijdsverspilling, want niets is ooit boven kritiek verheven. (uit het boek “Big Magic van Elizabeth Gilbert) Hoeveel tijd je ook bezig bent om iets perfect te maken, er is altijd wel iemand die er iets op aan te merken heeft.⁣

Je ziet dat veel mensen zeggen dat je er dan maar gewoon geen fuck meer om moet geven. Maar ik vind dat zelf heel onaardig klinken en het past niet bij mij. Als vrouwen hebben we ook veel empathie en daardoor is het bijna onmogelijk om maar net te doen alsof het je niks boeit. Het maakt je wel zeker uit, maar het helpt je niet om je daarmee bezig te houden. Het helpt niet als je meteen van die kritiek uit gaat. Het zijn daarbij de stemmetjes in je hoofd die het al zeggen, terwijl je nog niks wezenlijks hebt gehoord. We praten onszelf die onzekerheid aan. En deels zien we natuurlijk in de maatschappij veelal dat perfecte plaatje waar je gewoonweg niet aan kan tippen. ⁣

Weet dat iedereen weleens onzeker is. Weet dat je online alleen de beste plaatjes ziet en dat is niet het hele plaatje. Weet dat de kritiek niet over jou gaat, maar alles zegt over die ander. Alleen mensen die zelf gelukkig zijn, kunnen het geluk bij een ander gunnen. Weet dat jij awesome bent zoals je bent. Dat alles wat je nu doet en maakt is gedaan met de kennis en kwaliteiten die je op dit moment bezit. En dat is dus goed genoeg. Jij bent goed genoeg. Dus straal gewoon de hel out of here!⁣

 

Ciao!
Renske

 

Sieraden die ik hier draag:

Zilveren oorbellen “LINE”
Ketting Adventure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *