Breinlui

We zijn aan het verluiwammessen
We killen ons creatieve brein nu alles steeds gemakkelijker wordt.
We worden breinlui

Ik wil het met je hebben over uitdagen. Doe jij weleens dingen die je eng vindt? Doe je weleens iets nieuws? Jezelf blijven uitdagen is volgens mij goed voor een heleboel dingen. Ik zal je zo vertellen waarom. Maar eerst over het enge en nieuwe gedeelte. Vaak houdt angst ons namelijk in een veilige modus. We doen wat we altijd doen, dat is bekend, dat is vertrouwd, daar voelen we ons goed bij. En dat is hartsikke logisch. Er zit bij ons iets ingebouwd waardoor we zoveel mogelijk pijn vermijden, plezier nastreven en we het vooral ook zo makkelijk mogelijk proberen te maken. Dat is easy peasy. Maar op het moment dat jij ergens niet meer ok mee bent, bijvoorbeeld met hoe iets gaat, je werk, iets privé, je loopt ergens tegenaan, je wilt graag ergens heen groeien… Of je weet dat er zoveel meer uit jezelf te halen valt maar dat nu niet eruit komt… Dan zul je toch van je easy peasy af moeten stappen en zul je het onbekende met een lading moed moeten aangaan.

Je hebt het misschien niet zo door, maar als je zo eens naar je fijne leven kijkt, zul je toch vast wel zien dat je bijna nergens meer bij na hoeft te denken. Op een vrij normale dag loopt alles gewoon door van het een in het ander en naast dat je natuurlijk heus wel nadenkt, over het algemeen: alles loopt gewoon. Je hebt echt zoveel goeds om je heen. Als je ergens niet uitkomt, is er genoeg hulp om je verder te helpen. Als je ergens heen moet rijden en je weet de weg niet, zet je je navigatie aan. Als je geen eten in huis hebt, bestel je gewoon wat. Tijdens de lockdown kwamen we erachter dat we kunnen overleven met heel weinig.  Als je een dak boven je hoofd hebt met een stoel, een computer en internet, kun je maanden overleven. Of het leuk is en je er lol in hebt, is een ander verhaal maar… het kan. Je kunt werken en geld verdienen, je kunt eten bestellen en het enige waar jij je heerlijke stoel voor uit hoeft is om jezelf enigzins te verzorgen, naar de wc te gaan en de deur open te maken voor de pizzabezorger 😉 hoe easy peasy is dat?

En mijn vraag aan jou: wordt je nou echt gelukkig van al die easy peasy dingen? Zijn we onszelf niet een soort van breinlui aan maken? Enn aangezien ik altijd graag in oplossingen denk: wat kunnen we doen om die breinluiheid tegen te gaan? Mijn antwoord is heel simpel: blijf creatief door jezelf af en toe eens uit te dagen. Dat hoeft niet meteen super spannend, je hoeft niet meteen te gaan bungejumpen, jezelf achter te laten in een donker bos of …(bedenkt hier iets wat jij heel eng vind maar wel heel graag ooit wilt doen). Dat mag ook gewoon iets simpels, iets leuks zijn. Iets waar jij heel blij van wordt. Kun je je de laatste keer herinneren dat je iets deed wat nieuw was, spannend was, uitdagend voor je was? Dat je iets hebt gedaan waarvan je eigenlijk niet dacht dat je het zou kunnen? En dat dit daarna super goed voelde! Er is vast wel zo’n herinnering in je hoofd te vinden. Al was het maar een rondje in de achtbaan. Je wilde daarna het liefst nog 8 rondjes, zo excited was je!

Creatief zijn helpt jou met een heleboel dingen. Je bent het nu al. Je verzint de hele dag door allerlei kleine mini oplossingen om het net wat makkelijker te maken voor jezelf of een ander. Hoe kun je dit blijven stimuleren om niet breinlui te worden? Én om ervoor te zorgen dat je creatiever wordt en dichterbij je doelen komt. Door jezelf te blijven uitdagen. En dat kan en mag super leuk zijn.

Wat zou je deze week als uitdaging voor jezelf kunnen verzinnen? Maak hier een nog kleiner stapje van zodat het bijna easy peasy wordt en ga dat inplannen en doen! Laat mij even weten wat je uitdaging wordt, dan herinner ik je eraan. 

Maak het jezelf eens moeilijk. Ga op je bek, sta weer op en doe het beter. Ik probeer mezelf steeds weer uit te dagen en ik merk dat ik hiervan groei. Ik faal soms, ik ga op mijn bek, én ik sta weer op en doe het beter. Ik raak in dipjes, raak mijn energie soms kwijt, laat het nare gevoel even toe. Om er daarna weer positief uit te komen en het gewoon opnieuw te proberen. Door het zure heen om er iets zoets van te maken. I like it sweet! Ik denk dat jij net als ik veel meer in je hebt dan je nu laat zien. Dat je jou creatief zijn voor veel meer dingen in kan zetten. Ik maak van deze blog een IGtv op insta met als naam Lemon Talk. Eng? Zeker en toch doe ik het! Omdat ik graag mijn learnings over mijn creativiteit deel en jou wil inspireren om jezelf ook uit te dagen een creatiever en positiever mens te worden!

Laat je me even weten hoe dit lukt?

Ciao!
Renske

Ps. Ik geef online workshops om jou uit te dagen en je een creatieve boost te geven. Meer weten? Stuur me even een mailtje: info@lemontwist.nl

 

Renske paintback

Ik ben Renske de Haas van Lemontwist. Mijn creatieve uiting heeft vele vormen gehad en de laatste paar jaren komt dit tot uiting in de vorm van sieraden. Creativiteit is zeg maar mijn ding en ik vind het super interessant hoe dit werkt. Het is mijn missie om jou te leren hoe jij creatiever kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *