Zijn alle sieraden van echt zilver?

Lemontwist vindt kwaliteit en pure materialen erg belangrijk. Al onze sieraden zijn met de hand gemaakt van 925 sterling zilver. Zilver, is net als goud, een edelmetaal. Sterling zilver is een legering van 92,5% puur zilver en 7,5% andere metalen, meestal koper.

De goudkleurige sieraden van Lemontwist zijn gemaakt van messing (brass). Messing is een legering van koper en zink. De sieraden van messing of combi zilver en messing dienen op dezelfde manier worden gedragen en onderhouden als zilveren sieraden.

Zijn alle sieraden met de hand gemaakt?

Ja alle sieraden van Lemontwist zijn met de hand gemaakt door Renske de Haas. De sieraden zijn een eigen ontwerp en worden in het eigen atelier in Nederland gemaakt. Kleine oneffenheden horen bij het handgemaakte karakter van het sieraad en maken elk sieraad uniek.

Hoe worden de sieraden afgewerkt?

De zilveren sieraden hebben een afwerking van geborsteld zilver, wat een matte zijdeglans geeft of gepolijst zilver voor een hoogglans afwerking. De foto’s geven je een goed beeld van hoe het sieraad eruit ziet. Soms worden meerdere afwerkingen in één sieraad verwerkt. De verschillende afwerkingen geven elk sieraad een eigen look and feel.

Waarom worden zilveren sieraden zwart?

Bepaalde stoffen die in shampoo’s of parfums zitten, kunnen ervoor zorgen dat je sieraden eerder zwart en dof worden. Dit zwart worden van zilveren sieraden heet oxideren. Ook via de huid komen stoffen vrij die reageren met zilver. De zuurgraad van de huid kan daardoor reageren met zilver. Ook bij het transpireren komen er stoffen vrij zoals ammonia die de zuurgraad van de huid verhogen en kunnen reageren met zilveren sieraden. Zilver reageert op iedere huid anders en als je huid een hogere zuurgraad heeft zullen je zilveren sieraden ook eerder oxideren. De mate en de snelheid waarin je sieraden zwart worden is ook gerelateerd aan het klimaat in het algemeen. Een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat sieraden eerder dof worden.

Om het oxideren van je zilveren sieraden zoveel mogelijk tegen te gaan zijn er een aantal producten die beter niet in aanraking kunnen komen met zilver. Zo zijn schoonmaakmiddelen zoals chloor echte boosdoeners. Maar ook tijdens het zwemmen in zowel een zwembad als in zee is het beter om je zilveren sieraden af te doen. En dan zijn er nog allerlei andere producten zoals make-up, haarspray en parfum. Probeer deze producten zoveel mogelijk te vermijden op je zilveren sieraden. Het beste is om je sieraden pas om te doen als je klaar bent voor de dag. Op deze manier komen je sieraden het minst in aanraking met deze producten en blijven je sieraden een stuk langer mooi.

Hoe kan ik mijn sieraden het beste dragen en bewaren?

De sieraden van Lemontwist zijn met liefde en zorg gemaakt. Ga daarom ook met liefde en zorg om met je sieraden, dan heb je er het langst plezier van! Bekijk geregeld of alle zilveren oogjes nog mooi gesloten zijn bij je ketting, of er niks omgebogen is en alles nog goed sluit. Check ook of er geen vuil op of in je sieraad zit etc. De sieraden worden getest op normale draagkwaliteit zodat we zeker weten dat het tegen een klein stootje kan. Hou er rekening mee dat glanzende sieraden kleine krasjes zullen krijgen door het dragen. Terwijl een geborstelde afwerking juist weer gladder wordt door het dragen. Bewaar je sieraden het liefst afgesloten, bijvoorbeeld in een sieradendoos, om het oxideren zoveel mogelijk tegen te gaan.

Mijn zilveren sieraden zijn toch geel of zwart geworden, hoe maak ik ze schoon?

Zilver kan gaan oxideren. Dit houdt in dat het na verloop van tijd geel/zwart wordt of doffer wordt. Het eerste wat je kan proberen is een sopje met lauwwarm water en groene zeep. Lichtjes borstelen met een oude tandenborstel maakt je sieraden weer schoon. Door met een speciaal poetsmiddel of poetsdoek voor zilver te poetsen, worden de sieraden glanzend. Wil je het matte effect bij geborsteld zilver behouden, dan kun je ook met een tandenborstel en een beetje tandpasta de zwarte aanslag wegpoetsen. Spoel je sieraden na het poetsen altijd goed af met water onder de kraan.

Hoe vallen de lengtes van de kettingen?

Bekijk het plaatje om te zien hoe je ketting ongeveer om je hals valt. De meeste kettingen van Lemontwist hebben een lengte van 42 cm. Ook verkrijgbaar is een verlengketting van 5.5 cm zodat je de ketting kan variëren van 42 t/m 47 cm. Super andig!

lengte-kettingen

Wil je een andere maat ketting, neem dan contact op!