Lemontwist- Renske de Haas -de Wijk

Hey! Ik ben Renske de Haas -de Wijk. De eigenaar, ontwerpster, oprichter van Lemontwist. Positief, vrolijk en rustig zijn woorden die bij mij passen. Ik ben creatief, leergierig, erg nieuwsgierig en geïnteresseerd in waarom je doet wat je doet. Ik hou van abstracte vormen, design, humor, woorden, natuur, oude spullen maar bovenal van mijn man en kinderen.

Ik was vroeger een stil en verlegen meisje. Een dromer en lekker op mezelf. Toen ik twaalf jaar was, overleed mijn vader. Mijn wereld stortte in en ik kroop nog verder in mijn schulp. Ik kwam in een overleefstand waarbij ik erg mijn best deed om leuk en ok gevonden te worden. Ik snapte het niet. Hoe kan mijn wereld ingestort zijn, terwijl de rest gewoon doorgaat alsof er niks aan de hand is? Alsof het niet belangrijk is, ik niet belangrijk ben. Ik leerde dat ik voor mezelf moest zorgen en meette aan de buitenwereld af hoe leuk en ok ik was.

Ik hield van dromen en had een magisch gevoel in mijn buik, dat ik mezelf toch op een dag helemaal zou kunnen laten zien. Dat ik genoeg zelfvertrouwen heb. Dat het gevoel zo sterk is dat ik gewoon moet vertellen wat ik te vertellen heb. Dat ik het ga laten zien. Dat ik mezelf laat zien. Die drive die ik in mij voel om mezelf meer te laten zien is er altijd gebleven. Ik besloot twee jaar geleden dit gevoel te gaan volgen en achter mijn missie te gaan. Een zoektocht begon. Wie ben ik, wat kan en wil ik nu echt? En wat vind ik belangrijk om uit te dragen?

Nu ben ik Edelsmid en Mental Coach. Twee verschillende vakken maar de missie is op beide vlakken hetzelfde: anderen inspireren en uitdagen om zichzelf meer te laten zien. Meer te laten stralen. Het creatieve, helpende én ondernemende heb ik van mijn ouders meegekregen. Zo heb ik een bedrijf opgericht waar ik beide in kwijt kan. Met de sieraden die ik maak als Edelsmid laat ik je stralen van buiten en als Mental Coach help ik je stralen van binnen.

We maken allemaal dingen mee (in onze jeugd) die ons vormen. Je ontwikkelt gedachten patronen en overtuigingen die je niet altijd helpen. Je ontwikkelt daardoor ook mooie eigenschappen die je zelf niet eens inziet. Elke nare gebeurtenis heeft ook een mooie kant. Dit noem je ook wel de “silver lining”: het zijn de mooie dingen die elke nare gebeurtenis ook heeft. Een mooie betekenis die letterlijk terug komt in de zilveren sieraden die ik maak.

Ik koos ervoor een andere richting op te gaan. Ik wilde niet meer geleefd worden maar het leven juist vol vastpakken. Mijn schulp brak, ik leerde om meer te voelen. Dat mijn gedachten patronen en overtuigingen mij soms in de weg zaten. En ik merkte: het gaat best goed zonder schulp! Ik vind mezelf best wel leuk, belangrijk en ik ben ok zoals ik ben. Ik leerde dat ik het leven vol aan mag gaan. Met de mooie én minder fijne dingen. En ik leef nu juist nog meer!

Ik wil anderen bewust laten worden dat er heel veel mogelijk is. Dat je de dingen die je hebt meegemaakt als kracht in kan zetten en er mooie dingen mee waar kan maken. Die borrelende energie niet langer in te houden maar gaan doen wat je wilt doen. Het avontuur tegemoet, je dromen achterna. In de richting waar jij denkt dat het je geluk brengt. En dat allemaal dicht bij jezelf, voluit leven en genieten van al het moois om je heen.

A PIECE OF JEWELLERY

Lemontwist maakt unieke en eigentijdse sieraden van voornamelijk zilver. Elk sieraad is ontworpen en vervaardigd in mijn eigen atelier. De sieraden zijn geïnspireerd op abstracte en geometrische vormen. Ik vind het belangrijk dat vrouwen zichzelf meer laten zien en een leven op eigen voorwaarden creëert. Elk sieraad heeft een betekenis en inspireert je om helemaal jezelf te zijn.


Wear a piece of jewellery that create a life to celebrate
.

Wil je een persoonlijk sieraad op maat laten maken? Een sieraad die bij jou past, waarin de mooie eigenschappen die je hebt naar voren komen of de dingen die je leuk/belangrijk vindt?

Stuur me een bericht via het contactformulier of stuur een mail info@lemontwist.nl

A PIECE OF MIND

Wil je erachter komen wat je leuk vindt, belangrijk vind? Bezig gaan met de vragen wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik nu echt? En ben je benieuwd of ik iets voor je kan betekenen?

Stuur me een bericht via het contactformulier of stuur een mail info@lemontwist.nl

CREATE YOUR LIFE WORKSHOP
Lemontwist organiseert Visionboard workshops: Create Your Life. Kom erachter wat je leuk vindt door het maken van een visionboard. Klik hier voor meer info